Bezzeg Ausztria!

Bezzeg Ausztria!

20 milliós híd 180 ürgének? Willkommen in Österreich!

2016. június 22. - bezzegausztria

A védett rágcsálok nyugodt életének annyi. A Bécshez tartozó Stammersdorfban hamarosan nagyszabású építkezés veszi kezdetét, igy az itt elő 180 ürge költözni kényszerül. De vajon hogyan jutnak át a patak túloldalára?

191_076_653_copy.jpg

Kép: kurier.at

A Marchfeldkanal névre hallgató patak túlpartja szolgálhatna az ürgék új otthonául, de oda valahogyan el is kell jutni. De hogyan segithenek ebben a jó bécsiek? Nos

2015 nyarán egy ún. ürgehidat épitettek a patak fölé 70.000 euroért, ez kb. 20 millió forint, hogy a rágcsálok egyszerűen átköltözhessenek a patak túloldalára. Ez már önmagában is elég abszurdnak tűnik, de ez meg nem minden.. 

az ürgék élete ugyanis Ausztriában, ahol rend a lelke mindennek - más szóval bürokrácia bürokrácia hátán -, nem ilyen egyszerű:

kiderült ugyanis, hogy a hidat az ürgék jogosulatlanul használják, mert azt az építésekor nem engedélyeztették.

191_076_653_copy_copy.jpg

Az ürgék útját egy - számukra is - könnyen ertelmezhetö tábla jelzi. :-)

Az épittetö azt hitte, hogy a hid nyilvános hidnak minösül, igy erre nincs szükség. Az ürgék persze közlekedhetnének engedély nélkül is a hidon, de.. a hid egy mezőgazdasági terület mellé épült fel, melynek tulajdonosa nem nézi túl jó szemmel az ürge-hidat, szerinte ugyanis

a hid - mivel a rajta áthaladó ürgék mezőgazdasági szempontbol kártevőnek számitanak - , környezetszennyező! :-)

A hivatalos hatosági döntésig az engedély és a hid is függőben maradnak, az ürgék persze - ha nem is teljesen hivatalosan - használják tovabbra is az átkelőt, remélhetőleg büntetésre nem kell számitaniuk emiatt. :-)

191_076_612.png

180 ürge költözni kényszerül! Kép: kurier.at

A bejegyzés trackback címe:

https://bezzegausztria.blog.hu/api/trackback/id/tr368784184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása